Week van de Vitaliteit

mrt 3, 2022

4 t/m 8 april: Week van de vitaliteit. Met verschillende gratis activiteiten!

De gemeente Beek organiseert in samenwerking met diverse organisaties de Week van de Vitaliteit.
We organiseren tijdens deze week verschillende leuke en gratis activiteiten voor inwoners van de gemeente Beek die 60 jaar of ouder zijn. Een gezonde en actieve leefstijl staat hierin centraal.

Samen willen zij u inspireren tot het ontwikkelen van een goede gezondheid en vitaliteit. Maak tijdens deze week kennis met het beweegaanbod van de gemeente Beek en krijg advies over uw gezondheid, voeding en vitaliteit. De activiteiten zijn gratis!

Maandag 4 april: Beleef- en ontmoetingsdag
We trappen de ’Week van de Vitaliteit’ af met een beleef- en ontmoetingsdag op Sportlandgoed De Haamen.
Op maandag 4 april kunt u in de sporthal deelnemen aan verschillende beweeg- en leefstijlworkshops.
Naast bewegen en leefstijl staat ook ontmoeting centraal, dus de koffie staat klaar!

Meer informatie en aanmelden kan via www.njoybeek.nl/ontmoetingsdag

De gratis vitaliteitscheck
Mede door Covid-19 is het belang van sport en bewegen nog eens extra duidelijk geworden, zeker ook voor senioren is dat nog eens extra van belang.

Voor de fysiotherapeuten van Fysio Terwint Spaubeek, Fysiotherapie GCN Neerbeek en Kuijs Fysiotherapie Beek is het mogelijk maken van (pijn)vrij bewegen voor mensen een basisdoel.

Want zeker ook voor oudere mensen is het belang van bewegen enorm. Ouder worden betekent helaas ook dat bewegen steeds minder vanzelfsprekend wordt doordat er wat kwalen en beperkingen kunnen ontstaan die bewegen moeilijker en minder prettig maken. Het gevolg daarvan kan zijn dat er steeds minder bewogen wordt terwijl het juist voor het behoud van
fitheid en voor het vertragen van de “tand des tijds” cruciaal is om te blijven bewegen.
Uiteraard moet bewegen verantwoord gebeuren. Een goede begeleiding daarbij kan de drempel voor het gaan sporten verlagen.

Vanuit deze missie zal tijdens de Week van de Vitaliteit een gratis “Vitaliteitscheck” worden georganiseerd in de
3 fysiotherapiepraktijken voor alle senioren van de gemeente Beek met daaraan gekoppeld een diversiteit aan beweegmogelijkheden onder begeleiding.

Het doel van deze vitaliteitscheck is om u een indicatie te geven over de staat van uw gezondheid. Daaraan wordt vervolgens een persoonlijk beweeg- /leefstijladvies gekoppeld en zullen beweegactiviteiten op diverse locaties worden georganiseerd.

Wilt u deelnemen aan een vitaliteitscheck? Dan kun u zich inschrijven via https://njoybeek.nl/vitaliteitscheck/

VERPLAATST Donderdagavond 24 maart BMV Spaubeek: Lezing ‘Wat doet veroudering met uw lijf?’
Bent u benieuwd wat veroudering met uw lijf doet? En waarom bewegen zo belangrijk is? Laat u dan voorafgaand aan de Week van de Vitaliteit inspireren met deze speciale lezing.

Op donderdagavond 24 maart geven Tom Beckers, geriatriefysiotherapeut en Luc Cremers, specialist ouderengeneeskunde bij Zuyderland een lezing over wat veroudering met het menselijk lichaam doet.

De nieuwe datum moet nog worden gepland. Houdt de website en social media in de gaten voor de nieuwe datum.

 

Bent u geïnteresseerd in de Week van de Vitaliteit?
Alle senioren in Beek ontvangen medio maart een uitnodiging voor de Week van de Vitaliteit per post.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met Milan Dijkstra, NJOY gemeente Beek, via milan.dijkstra@gemeentebeek.nl of 046 – 43 89 222.

Share This