Webinar Bijzondere doelgroepen includeren en behouden binnen de vereniging

nov 8, 2021

De Iedereen Kan Sporten regio’s (Noord, Midden, Westelijke-Mijnstreek en Parkstad) organiseren een webinar op maandag 29 november met als thema ‘Bijzondere doelgroepen includeren en behouden binnen de vereniging’. Het webinar vindt online plaats van 19:00 – 20:30 uur.

Een uitdaging! Iedere keer weer wordt deze dooddoener gebruikt als het gaat om mensen met een beperking te laten participeren in trainingen of gezamenlijke activiteiten van een vereniging. Dit heeft vaak te maken met onbekendheid met de doelgroep, angst om iets fout te doen of gewoon het ontbreken van de juiste kennis om deze doelgroepen te includeren. Echter, vaak is het zo dat de doelgroep zelf het liefst wordt benaderd zoals elk ander lid van de vereniging. Niet gescheiden of in een groepje maar gewoon als meebewegend lid van de club. Met enkele aanpassingen is dit vaak gemakkelijk te realiseren en wanneer men volledig transparant is in het hoe en het waarom verdwijnen vragen en eventuele ongemakken snel. Belangrijk hierbij is wel dat het kader van de vereniging goed is geschoold in het omgaan met doelgroepen. Immers, met de toenemende populariteit en acceptatie van de Paralympische Spelen als topsport neemt ook het aantal leden (met een beperking) van verenigingen toe. Bovendien is Nederland, zoals wel vaker het geval is, gidsland als het gaat om de integratie van aangepast sporten in onze sport- en verenigingscultuur. En dat willen we graag zo houden!

Onze gastspreker is Cees Vervoorn. Cees houdt zich al zijn hele leven bezig met sport. Zo deed hij als zwemmer meerdere keren mee aan de Olympische Spelen en was hij nationaal recordhouder op de 100 en 200 meter vrije slag en op de 100 en 200 meter vlinderslag. Ook was hij de chef de mission van het Nederlands Paralympisch Team in 1996 en 2000. Momenteel is Cees de verbindende schakel tussen de wetenschap en de praktijk bij Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Tijdens het webinar kun je informatie ophalen, ervaringen delen en eventuele vragen en/of belemmeringen rondom aangepast sporten bespreken.

Het webinar is helemaal gratis! Aanmelden kan tot en met zondag 28 november. Klik hier om je aan te melden. Na aanmelding voor het webinar zal de link voor het webinar op maandag 29 november worden gestuurd. Voel je vrij om deze mail door te sturen naar andere mogelijk geïnteresseerden of belanghebbende.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.dehaamen.nl/activiteiten/webinar-bijzondere-doelgroepen-includeren-en-behouden-binnen-de-vereniging-29-11-2021/

Share This