Versoepeling maatregelen voor de sport vanaf 1 juli 2020

jun 30, 2020

De Nederlandse regering heeft op 24 juni aangekondigd dat per 1 juli alle sportaccommodaties weer open mogen en dat ook senioren onderling tijdens het sporten geen anderhalve meter afstanden meer hoeven te houden, waardoor het organiseren van wedstrijden dan weer mogelijk is. Lees hier ons bericht hierover.

Tot 1 juli gelden onderstaande regels:

De jeugd tot en met 18 jaar mag weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht en hoeft tijdens de sportactiviteit geen 1,5 meter afstand in acht te nemen. Daarbij moeten de hygiƫnemaatregelen van het RIVM worden gevolgd. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Kleedkamers blijven gesloten.
Iedereen ouder dan 18 jaar mag buiten sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Ook hier geldt: alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Kleedkamers blijven gesloten.
De regie bij het weer openstellen ligt bij de gemeenten die daar afspraken over maken met de clubs en sportparken. Dat kan per gemeente verschillen. Deze georganiseerde sportactiviteiten kunnen in overleg met de gemeente ook in de openbare buitenruimte plaatsvinden, bijvoorbeeld georganiseerd en begeleid door buurtsportcoaches.

Check hier het protocol verantwoord sporten.

Horecavoorzieningen

De horecavoorzieningen van de sportverenigingen mogen, als eind juni blijkt dat de cijfers over de bestrijding van het coronavirus dat toelaten, onder voorwaarden per 1 juli weer open.

Evenementen

Evenementen zijn toegestaan vanaf 1 juli, waarbij de basisregels voor iedereen in acht genomen moeten worden. Voor evenementen gelden dezelfde regels als andere activiteiten binnen en buiten, met de anderhalve meter afstand houden als verplichte regel.. Bij buiten geldt daarbij een maximum aantal van 250 personen en geen maximum aantal bij vaste zitplaatsen en reservering en een gezondheidscheck vooraf. Voor binnen geldt een maximum van honderd personen en geen maximum aantal bij vaste zitplaatsen en reservering en een gezondheidscheck vooraf.

Rond de organisatie van een evenement wordt ook rekening gehouden met het vervoer, zodat de druk op het openbaar vervoer beperkt blijft. Het blijft aan de lokale autoriteiten om te bepalen of organisatoren hun activiteit voldoende op 1,5 meter in kunnen richten. En of er nog aan andere specifieke voorwaarden moet worden voldaan. De procedure voor het aanvragen van een vergunning kost tijd.

Share This