Verenigings­­ondersteuning

De gemeente Beek ondersteunt verenigingen en vrijwilligers. Hieronder vindt u lokale informatie die interessant is voor uw vereniging, stichting en vrijwilliger.

Consulent

Mijn naam is Tom Eijkelenberg. Ik ben verenigingsconsulent bij de gemeente Beek / NJOY. Vanuit mijn functie help ik vrijwilligersorganisaties (verenigingen en stichtingen) met vragen over financiën, beleid, sponsoring enzovoorts. Ook organiseer ik activiteiten voor NJOY en evenementen voor de gemeente Beek. Heb je vragen of loop je tegen een probleem aan? Bel of mail gerust.

De verenigingsconsulent van de gemeente Beek is te bereiken via:
T 046 – 43 89 222
info@gemeentebeek.nl

Nieuws

Doe mee tijdens de Nationale Sportweek!

Nationale Sportweek 2018 In Beek willen we sport en bewegen voor iedereen mogelijk maken, van jong tot oud, een leven lang. Sportverenigingen, maar ook andere typen sportaanbieders, hebben hier een grote rol in. Van 15 t/m 29 september vind de Nationale Sportweek...

Lees meer

Subsidies en financiële regelingen

Per 1 januari 2015 is de regeling Sport en Cultuurpas van de gemeente Beek voor kinderen komen te vervallen. De gemeente heeft in plaats daarvan een overeenkomst gesloten met Stichting Leergeld. Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Ouders met een laag inkomen kunnen bij Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek een aanvraag indienen om hun kinderen te laten meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het kan hierbij gaan om activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging.

 

Ook een bijdrage via het Jeugdsportfonds kunt u aanvragen bij Stichting Leergeld. Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen van 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Jeugdsportfonds betaalt de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Meer informatie over het jeugdsportfonds is te vinden op www.jeugdsportfonds.nl.

Stichting Leergeld bekijkt samen met de aanvrager de situatie en bekijkt op welke regeling het beste aanspraak gemaakt kan worden.

Voor meer informatie en aanvragen kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek tel. 046 – 45 19 080.