logo

Samen sterk voor mantelzorg

28 maart 2023

Mantelzorgers hebben vaak niet door dat ze mantelzorger zijn. Zij ervaren de zorg die zij aan een ander geven als normaal. Pas als de zorg (te) zwaar wordt, dringt tot hen door dat langdurige mantelzorg er niet zomaar even wordt bijgedaan. De campagne ‘Wie helpt mij als ik zorg voor iemand anders’ moet daar verandering in brengen. Doel van de campagne is om mantelzorgers en hun omgeving er zo vroeg mogelijk van bewust te maken dat ze mantelzorger zijn. Daarnaast moet de campagne bijdragen aan meer naamsbekendheid voor het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, zodat mantelzorgers ook weten waar ze voor hulp terecht kunnen.

Op de speciaal voor Beek ontworpen posters staan Beekse mantelzorgers van alle leeftijden. Zij zijn gefotografeerd op herkenbare plekken in de gemeente Beek. Iedere poster vertelt een eigen verhaal en wijst de kijker de weg naar ondersteuningsmogelijkheden. De posters worden vanaf 3 april op diverse openbare locaties in Beek verspreid en opgehangen.

Folder

Naast de posteractie ontwikkelde het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek ook een folder. In deze folder staat op welke vormen van ondersteuning Beekse mantelzorgers een beroep kunnen doen. De informatiefolder wordt op diverse openbare locaties verspreid en is verkrijgbaar bij zorgaanbieders en professionals die met mantelzorgers in aanraking komen.

Heeft u vragen over mantelzorg, dan kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, bereikbaar via:

Telefoonnummer 046 - 45 75 700

E-mail mantelzorg@piw.nl

Of kijk voor meer informatie op de website www.steunpuntmantelzorg-wm.nl