logo

Rolstoelhandballers van BFC starten op 17 september in de Meuse-Rhein-League

01 september 2023

Op 17 september gaat er in Beek iets unieks gebeuren. De start van de Meuse-Rhein-League (MRL), een unieke samenwerking van Duitse (Aken 2 teams), Belgische (Luik) en Nederlandse (Schijndel en Beek) rolstoel handbal teams.

In een competitie met elke 6 a 8 weken een toernooi dag bij 1 van de deelnemende teams, wordt rolstoelhandbal lokaal en internationaal op de kaart gezet. Naast het sportieve element, wil deze samenwerking ook aandacht geven aan sporten voor mensen met een beperking, in dit geval een lichamelijke beperking.

ZuydGroep/BFC is al ruim 8 jaar actief in deze specifieke tak van handbal waarbij nu het 6e jaar is aangebroken waarin in teamverband clinics worden gegeven en wedstrijden gespeeld worden. Tot voor kort was dit middels deelname aan de nationale competitie echter gezien de af te leggen afstanden naar de diverse speellocaties (5500 kilometer per seizoen met een groep spelers en stoelen die een specifieke behandeling nodig hebben), is nu gekozen voor een regionale competitie binnen een straal van ongeveer 100 kilometer. Hierdoor ontstaan meer mogelijkheden om volledige toernooidagen te spelen. Wat blijft is de (financiële) organisatie rondom het vervoer immers het gaat om 10 spelers met (sport) rolstoelen.

Competitie

Op 17 september spelen de handballers van BFC echter thuis in sporthal De Haamen in Beek welke uitermate geschikt is voor rolstoelsport. De omstandigheden zijn dus perfect om er een unieke dag van te maken welke op 17 december een vervolg krijgt met een toernooidag in Schijndel, gevolgd op 3 maart 2024 in Aken. De toernooidag in Luik wordt op dit moment vastgelegd.

Iedereen is van 11.00u tot 16.00u welkom om de handballers van BFC aan te moedigen tijdens de wedstrijden die gespeeld worden. De entree is gratis.

Meetrainen

Wilt u ook een keer of zelfs vast meetrainen met de rolstoelhandballers van BFC? Dat kan elke woensdagavond van 19.00-20.30 uur traint het team in De Haamen. BFC beschikt over eigen sportrolstoelen waar vrij gebruik van gemaakt mag worden tijdens de training en/of wedstrijd. Trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers. Wilt u eerst komen kijken, geen probleem maar pas op. Onze ervaring is dat u vanuit het enthousiasme van de groep, meegezogen gaat worden en al handballend de zaal gaat verlaten. U hoeft niet rolstoel gebonden te zijn om te rolstoelhandballen.

Meer informatie www.hvbfc.nl.