logo

Doet uw vereniging mee aan de Nationale Sportweek?

02 augustus 2023

Van 15 tot en met 24 september 2023 is de twintigste editie van de Nationale Sportweek met als thema 'Sport geeft je een boost'.
Voor sportclubs een ideaal moment om nieuwe leden te werven. Iedere sportclub kan meedoen aan de ​​Nationale Sportweek. Met deze 15 tips geef jij jouw club een boost tijdens de Nationale Sportweek.

Heb je hulp nodig bij het uitvoeren van een of meerdere tips neem dan contact op met de verenigingsconsulent van de gemeente Beek.
Heb je al activiteiten gepland? Geef ze door via onderstaand formulier. NJOY zal ze dan promoten via haar sociale mediakanalen en de website.

De tips:

Kijk voor een uitgebreidere toelichting bij de tips op de website van het NOC*NSF.

 1. ​​​Organiseer een gratis proef- of vriendentraining, zodat mensen laagdrempelig kennis kunnen maken met het sportaanbod van de club.
 2. Organiseer laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten voor mensen met (een verhoogd risico op) een gezondheidsachterstand.
 3. Laat potentiële nieuwe leden de sfeer proeven van jouw club tijdens een leuke activiteit, zoals een barbecue of quiz avond.
 4. Meld je aan voor de gratis online inspiratiesessie ‘Campagne voor de club’ van Martin van Berkel, expert op het gebied van sport- en verenigingscommunicatie.
 5. Laat jouw gemeente weten dat jouw club meedoet ​aan​ de Nationale Sportweek.
 6. Gebruik de campagnetoolkit van de Nationale Sportweek​ om jouw activiteiten te promoten.
 7. Betrek scholen bij jouw activiteiten. Dit kan ook via de gemeente Beek.
 8. Werk samen met andere sportclubs en organiseer een sportfestival, waarbij bezoekers op één terrein meerdere sporten kunnen uitproberen.
 9. Werk samen met ​andere ​partijen van buiten de sport, zoals, jongerenwerk, bedrijven en fysiotherapeuten of andere zorgpartijen.
 10. Vraag de gemeente of ​een​ sportbedrijf of zij extra ondersteuning kunnen bieden bij het organiseren van activiteiten.
 11. Promoot jouw activiteiten via jouw eigen kanalen, zoals social media, nieuwsbrief en website.
 12. Breng jouw activiteiten onder de aandacht via een dorps- of regiokrant, om zo de mensen in jouw regio te bereiken die jouw club kanalen nog niet volgen.​​
 13. Benader lokale media voor grotere activiteiten. Voor extra aandacht helpt het om een lokaal bekend iemand uit te nodigen voor de activiteit.
 14. Promoot de activiteiten via flyers of posters in jouw gemeente. 
 15. Zet je leden in om tijdens de Nationale Sportweek, en ook daarna, veel promotie maken voor de club

Bron: www.nocnsf.nl

Meld je aan!

Locatie van de activiteit(en)