logo

Lezing Alpe d'HuZes Elsmuseum

07 maart 2023

Alpe d'HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

In 2011 schreef onze dorpsgenoot en onderwijskundige, Roland Willems, een kinderboek voor Alpe d’HuZes: “Zes keer de Alpe d’Huez”. Natuurlijk moest dat boek verkocht worden, want de opbrengen gingen naar KWF Kankerbestrijding. In 2012 was Roland daarom voor het eerst op de Alpe, bekend ook van menig aankomst van de Tour de France, om er niet meer weg te gaan.

In 2023 hoopt hij voor de 9de keer aanwezig te zijn en voor de 16e keer de berg al wandelend te bedwingen. Maar dat niet alleen.
Samen met zijn echtgenote Marianna verzorgt hij huiswerkbegeleiding en educatieve
workshops in het Palais des Sport aldaar, om kinderen en ouders te faciliteren. Dit initiatief heeft inmiddels geleid tot Alpe d’HuZes Team Educatie, waarvan Roland teamleider is.

“Een op de twee mannen en één op de drie vrouwen krijgen te maken met kanker. Mijn opa overleed in 1952, lang voor mijn geboorte aan longkanker. Sindsdien hebben we vele familieleden, vrienden en bekenden achter moeten laten. Dat is motivatie genoeg”, aldus Roland.

Roland en Marianna willen u graag meenemen naar Alpe d’Huez en Alpe d’HuZes en u vertellen over hun belevenissen, maar ook over de grootse vrijwilligersorganisatie (met een volledig antistrijkstok-beleid) en alle acties voorafgaande.

Op deze avond zal er ook gelegenheid zijn om uw blijk van waardering kenbaar te maken, middel het kopen van het kinderboek en andere spullen of een donatie te doen op de actiesite.

Iedere euro helpt. Komt u ook?

De gratis avond wordt gegeven op woensdagavond 22 maart 2023 vanaf 19.30 uur in het Elsmuseum van Beek, Wolfseynde 4 (t.o. raadhuis).

Graag aanmelden via de mail bij Françoise Daemen (secretaris v/d Buurtvereniging): francoisedaemen@gmail.com met vermelding van het aantal personen of bij Roland via: info@groeienenbloeien.nl