logo

Eerste Europese kampioenschap Baseball for the Blind (B4B) in Bologna, Italië

26 september 2023

Honkbal voor blinden en slechtzienden krijgt stilaan voet aan de grond in diverse Europese landen. Aanleiding voor de WBSC (World Baseball-Softbal Confederation) om ook deze honkbalvariant te ondersteunen. Zo werd er onder de WBSC-vlag in augustus 2022 in Beek de eerste Worldcup georganiseerd door het enige team in Nederland, het team van HSV Cheetahs – Sittard Condors combinatie. Dit combinatieteam heeft in mei in Ede een clinic gegeven aan geïnteresseerden in die regio, en met succes, want nu is ook in Ede een honkbalteam voor blinden en slechtzienden.

Het Beekse team, inmiddels bestaand uit 11 spelers, gaat als Nederlandse afvaardiging in oktober naar Bologna om daar deel te nemen aan het Europese kampioenschap.

Verder nemen de landenteams van Italië, Frankrijk, Engeland en Duitsland deel. Daar waar de overige landen al vele jaren actief zijn, is het Beekse team pas anderhalf jaar bezig. Het is lastig inschatten wat de kansen zijn, maar het in het Pinksterweekend gespeelde toernooi in het zuid-Duitse Gundelfingen met Duitsland en Frankrijk schept verwachtingen, immers dat toernooi werd gewonnen door het Nederlands team. Het zal echter een zwaar programma worden met 4 wedstijden op de zaterdag en afhankelijk van de plaatsing en kruisfinales op zondag. Belangrijkste is echter de deelname en het weerzien met de andere landenteams. Alle spelers en coaches kijken er reikhalzend naar uit!
Kijk voor meer informatie over Baseball for the Blind op de website van HSV Cheetahs: www.hsvcheetahs.nl/blindbaseball