logo

26 maart a.s. Olympia’s Tour en het Nederlands Kampioenschap Paracycling

17 maart 2023

Op zondag 26 maart 2023 wordt de slotetappe van Olympia’s Tour en het Nederlands Kampioenschap Paracycling georganiseerd in en rond de kern Beek. De aanstormende (jonge) wielrenners en de para-wielrenners rijden dan spannende en zeer competitieve wedstrijden. Het is een fantastisch evenement. Samen met u willen wij er een mooie wielerdag in Beek van maken.

Onder dit artikel ziet u de kaartjes met de routes van de twee wedstrijden.

Wat is Olympia’s Tour?

Van 22 tot en met 26 maart 2023 wordt in Nederland de oudste internationale meerdaagse wielerwedstrijd, Olympia’s Tour gehouden.

Op zondag 26 maart wordt de slotetappe gereden rondom Beek.

De ploegenpresentatie is van 10:30 uur tot 11.15 uur op het podium bij Sportlandgoed De Haamen.

Om 11.30 uur volgt er een neutrale start bij Sportlandgoed De Haamen, begeleid door politiemotoren. Na een ronde door Zuid-Limburg rijden ze vanaf 13:50 uur nog vier plaatselijke rondes over de Adsteeg in Beek. De finish wordt verwacht om 15:30 uur boven op de Adsteeg.

Aansluitend aan de wedstrijd vindt de huldiging van de winnaar plaats op de Adsteeg.

Wilt u meer weten over Olympia’s Tour, dan kunt u kijken op www.olympiastour.com.

Nederlands Kampioenschap Paracycling.

Voor de aangepaste sporter wordt vanaf 8.30 uur het Nederlands Kampioenschap Paracycling gehouden. Het kampioenschap vindt plaats op het volgende parcours:
Start boven op de Adsteeg, vervolgens linksaf de Kleingenhouterstraat in om vervolgens linksaf de Putbroekerweg in te draaien. Daarna via de Klinkeberglaan tot de rotonde in de Brugstraat/Adsteeg linksaf de Adsteeg op om te finishen bovenop de Adsteeg.

Wat betekenen deze twee wielerwedstrijden voor de aanwonenden van het parcours? 

  • De Adsteeg is de hele dag van 7.30 uur tot uiterlijk 17.30 uur afgesloten voor alle verkeer.
  • Sportlandgoed De Haamen is de gehele ochtend van 7.30-12.00 uur afgesloten voor alle verkeer.
  • Het parcours voor het Nederlands Kampioenschap Paracycling is afgesloten van 7.30 uur tot 13.45 uur voor alle verkeer.