Nationale Sportweek 2020 – Sport doet iets met je!

jun 30, 2020

Sinds de coronacrisis wordt er in Nederland drastisch minder gesport. Dat terwijl sport helpt om je te wapenen tegen ongezondheid in het algemeen en het coronavirus in het bijzonder. Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 18 t/m 27 september onderstrepen wij dat belang van sporten en bewegen nog eens extra samen met sportbonden, clubs, gemeenten, Nederlandse Loterij en andere partners. Met het thema ’sport doet iets met je’ hopen we Nederland, juist nu, te inspireren om (weer) te bewegen.
.
Nationale Sportweek 2020 van 18 t/m 27 september
Tien dagen lang inspireren we Nederland om een leven lang te genieten van sport ervanuit gaande dat Nederland weer als vanouds kan sporten in september, zoals in de ‘routekaart’ van het kabinet is aangegeven. Met de sportweek openen we het sportseizoen en geven we de sport een impuls. Grote evenementen zijn helaas nog een no go, maar binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om sportieve activiteiten te ondernemen. Met behulp van creativiteit en aanpassingsvermogen gaan we er een fantastische week van maken.

Beek
Ook in Beek gaan we tijdens de nationale sportweek diverse activiteiten organiseren met en voor de lokale verenigingen. Na de zomervakantie ontvangen de Beekse verenigingen informatie over hoe ze hieraan kunnen deelnemen.

—–

Dat sport je fitter maakt weten we allemaal.
Maar het geeft je ook meer zelfvertrouwen.
Het maakt je socialer.
Sport verbroedert.
Het creëert nieuwe vriendschappen.
Op het veld.
Maar ook ernaast.
Sport haalt het beste in mensen naar boven.
Het leert je grenzen stellen.
En er overheen te gaan.
Door sport zit je lekkerder in je vel.
Het maakt je gelukkiger.

SPORT DOET IETS MET JE

Bron: NOC*NSF / Nationale Sportweek

Share This