Impulsregeling zzp’ers en erfgoedvrijwilligers

mrt 18, 2021

Ben jij als zzp’er werkzaam in cultuurparticipatie en/of –educatie, beoefen je een ambacht of werk je met erfgoedvrijwilligers? Dan is deze regeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie misschien wel iets voor jou. Je kan ook als instelling aanvragen als je veel met bovengenoemde zzp’ers of vrijwilligers werkt, om hen te ondersteunen.

Vervolg op steunpakket
Door de gevolgen van corona verandert de manier waarop we werken. Daar komt bij dat veel beroepen momenteel een flinke daling, of zelfs een volledig gebrek aan werk zien. Veel zelfstandigen in de kunst- en cultuursector kwamen en komen echter niet in aanmerking voor de pakketten met generieke noodsteun van de rijksoverheid, omdat zij niet aan de gestelde criteria voldoen. De ‘Impulsregeling zzp’ers en erfgoedvrijwilligers’ komt daar deels in tegemoet. Je kan binnen deze regeling subsidie aanvragen om te investeren in je eigen ontwikkeling. Zodat je nu, maar ook na corona volledig uitgerust bent voor de uitdagingen deze tijd. Op deze manier investeer je in het behoud en de voortzetting van je werkpraktijk.

Ontwikkelen
Wil je jezelf bijvoorbeeld bijscholen, professionaliseren, ontwikkelen, of je wil nieuwe vaardigheden opdoen? Jezelf artistiek en inhoudelijk ontwikkelen? Misschien wil je wel een training doen om je werkpraktijk digitaal beter te kunnen aanbieden, met nieuwe doelgroepen leren werken of je ambachtschap verdiepen. Daar is deze regeling voor. Op maandag 1 maart 2021 opent de regeling. Op 2 en 9 maart 2021 organiseert het Fonds voor Cultuurparticipatie online informatiesessies voor individuele zzp’ers.

Voor meer informatie kun je terecht bij het Fonds voor Cultuurparticipatie via 030 233 60 30, impulsregeling@cultuurparticipatie.nl of door op onderstaande button te klikken.

Meer informatie is ook te krijgen via Huis voor de Kunsten Limburg.

Bron: Huis voor de Kunsten Limburg

Share This