Handbikewedstrijd Adelante komt naar Sportlandgoed De Haamen

jul 30, 2018

De handbikewedstrijd Adelante Challenge heeft op de internationale wielerkalender inmiddels een vaste plek veroverd. Voor de zesde keer op rij vormt op zondag 19 augustus 2018 de Geulhemmerberg het decor voor deze hoog aangeschreven NHC-wedstrijd. Vanaf dit jaar wordt deze georganiseerd door paracyclingvereniging Adelante on Wheels. In vergelijking met voorgaande jaren wordt het programma uitgebreid met op zaterdag 18 augustus een tijdrit in Beek en een programma voor kinderen.

Op zondag zal de inmiddels vertrouwde programmacombinatie tussen Adelante Challenge en BergCriterium plaatsvinden. Zowel de Adelante Challenge alsook de wedstrijden van het Bergcriterium zijn op hetzelfde loodzware en zeer uitdagende parcours. “Deze geweldige samenwerking zorgt voor integratie en synergie. Daarnaast draagt het eraan bij dat we elk jaar sprongetjes in de ontwikkeling kunnen maken”, aldus Jeroen van der Eerden, voorzitter van paracycling vereniging Adelante on Wheels. “Mede hierdoor is de Adelante Challenge kunnen uitbreiden van 1 naar 2 dagen.” Vanaf 2018 krijgen de handbikers op zaterdag namelijk ook nog een tijdrit voorgeschoteld. Deze zal niet plaatsvinden op het parcours van zondag, maar op en rond sportlandgoed “De Haamen” te Beek. “Er kan zelfs overnacht worden, waarbij de aangepaste accommodatie voor de deelnemers een zeer praktische uitkomst biedt. Het programma heeft voor ieder wat wils. Rijders, familie en vrienden kunnen er een heerlijk weekendje uit van maken waarbij verschillende opties mogelijk zijn” aldus Jeroen van der Eerden.

Adelante Kids Roll Ride en Adelante on Wheels Tijdrit op zaterdag 18 augustus
Op zaterdag 18 augustus wordt er in de ochtend op de handbikebaan in Beek speciaal voor kinderen een wedstrijd georganiseerd om hen kennis te laten maken met de handbikesport: de Adelante Kids Roll Ride (groep 5 t/m 8 van de basisschool). Ook zijn er handbikers aanwezig die hen alles over deze sport kunnen vertellen.

In de middag is in Beek een tijdrit van 14 kilometer: de Adelante on Wheels Tijdrit. Deze start om 13.30 uur bij Sportlandgoed de Haamen in Beek, gaat vervolgens door de straten van Beek om uiteindelijk te finishen op de handbikebaan. Na de tijdrit is er een barbecue bij Adelante in Valkenburg en er is beperkte mogelijkheid om op deze locatie een nacht te overnachten in aangepaste wigwam-huisjes voor 5/6 personen.

Programma zaterdag 18 augustus 2018

09.00 uur: startpunt open, De Haamen 1 in Beek
10.00 uur: opening Adelante Challenge 2018
10.45 uur: start Adelante Kids Roll Ride
12.00 uur: huldiging kinderen
13.30 uur: start tijdrit van 14 kilometer bij Sportlandgoed de Haamen, De Haamen 1 te Beek
15.30 uur: einde wedstrijden
16.00 uur: huldiging Adelante on Wheels Tijdrit bij Sportlandgoed de Haamen
18:15 uur: barbecue bij Adelante Zorggroep, Onderstestraat 20, Valkenburg aan de Geul

NHC Adelante Challenge op zondag 19 augustus
Zondag 19 augustus is het tijd voor de jaarlijks terugkerende NHC handbikewedstrijd, de Adelante Challenge. Ook in 2018 is dit de laatste wedstrijd van het jaar in de Nationale Handbike Competitie (NHC). Het parcours van de Adelante Challenge ligt op en rond de Geulhemmerberg in Berg en Terblijt (Zuid-Limburg). Elke ronde heeft een lengte van 3 kilometer en gaat langs Geulhemmerweg, Langen Akker, Brakkeberg en Wolfsdriesweg. De finish is op de Geulhemmerberg.

Programma zondag 19 augustus 2018
10:00 uur: startpunt open, Adelante Zorggroep, Onderstestraat 20, Valkenburg aan de Geul
11:30 uur: briefing en voorstellen handbikers
13:30 uur: start wedstrijd bij Adelante Valkenburg
15:00 uur: parcours vrij
15:30 uur: prijsuitreiking Adelante Challenge en de Nationale Handbike Competitie (bij Adelante)
16:30 uur: afsluiting

Paracyclingvereniging Adelante on Wheels
Adelante on Wheels is een vereniging voor paracycling ofwel aangepast wielrennen. De vereniging biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om op zowel op recreatief als topsportniveau (aangepaste) wielersport te beoefenen. Parasporters met een grote diversiteit aan fysieke beperkingen kunnen deelnemen aan één van de vier disciplines van paracycling: tandemrijden, tricycling, cycling en handbiken. Sporters worden gestimuleerd om hun fysieke en mentale grenzen te verleggen en een actieve leefstijl te volgen.

Bekijk voor alle informatie over de Adelante Challenge www.adelante-challenge.nl

Share This