logo
jun
2

Recovery RUN

Icoon voor aanbiedertype Sport Sport / Atletiek

Stichting Recovery RUN en atletiekvereniging AV Caesar organiseren op Zondag 2 juni 2024 een Recovery Loop op de atletiekbaan van AV Caesar te Beek Limburg.

Recovery RUN

Bij Recovery RUN geven we loop- / wandeltraining aan vrouwen met borstkanker. Door deze trainingen kunnen vrouwen tijdens en na hun behandeltraject op een verantwoorde wijze in beweging blijven met lotgenoten. Dit is belangrijk voor zowel het fysieke als mentale welzijn.

Nu heeft de Stichting Recovery RUN als missie zoveel mogelijk oncologische patiënten in beweging te krijgen. Om hier aandacht voor te vragen en om mensen met kanker in beweging te krijgen zal er een Recovery loop plaatvinden op 2 juni 2024 op de atletiekbaan in Beek. Aan de loop zijn geen kosten verbonden.

Er is gekozen voor de atletiekbaan, zodat een ieder zelf kan bepalen hoeveel rondjes gelopen wordt en met welke snelheid. Het belangrijkste is om in beweging te komen of het nu hardlopend, joggend of wandelend is. Er zal maximaal een 5 kilometer worden afgelegd in een tijdbestek van een uur.

Het is geen wedstrijd maar een uitdaging en overwinning op jezelf.

De loop is voor alle kankerpatiënten, maar ook voor iedereen die getroffen is door kanker, familieleden, behandelaars etc. Familieleden van een patiënt, gediagnostiseerd met kanker, worden mentaal en soms fysiek belast. Dit geldt ook voor behandelaars, die ook te maken krijgen met vreugde maar helaas ook met verdriet. Samen in beweging komen kan helpen bij alle zorgen en stress die bij de diagnose komt kijken.

Wil je je voorbereiden op deze recovery loop? Dat kan…. Voor 65,00 euro kun je vanaf woensdag 13 maart 18:00 uur starten aan een 12 weekse voorbereiding van de Recovery Loop. Tijdens deze 12 weken wordt op verantwoorde wijze aandacht besteed aan balans, kracht en conditieverbetering. Juist ook als je nooit gesport hebt kan je meedoen aan deze laagdrempelige trainingen. Hierdoor kan je ervaren wat bewegen met je doet tijdens en na de behandeling voor kanker.

Opgeven voor het 12 weeks programma kan via info@Caesar.nl of rechtstreeks bij Els Rovers elsrovers@gmail.com (Trainer Recovery). Ook als er nog vragen zijn kunt u contact opnemen.

Overleg met je behandeld arts over deelname aan de loop.

Op https://www.rcvryrun.nl/ kun je meer lezen over dit initiatief.

Opgeven voor de loop op 2 juni volgt in een later stadium. Houdt websites in de gaten.

Informatie
Georganiseerd door: Atletiekvereniging Caesar
Zondag 02 juni 2024
Gratis