logo

Aikidovereniging Mushinkan

Icoon voor aanbiedertype Sport Sport / Aikido

"Voor iedereen toegankelijk, voor iedereen zelfvertrouwen."

Aikido is misschien minder bekend dan vechtsporten zoals Jiu-jitsu, Karate en Judo, maar komt ook voort uit het samurai-tijdperk van Japan.

Deze Japanse zelfverdedigingssport wordt vaak beoefend om in beweging te blijven. Ook als je meer ambitie hebt, valt er nog veel te leren. Het duurt normaal gesproken zo’n 5 tot 10 jaar voordat je aikido onder de knie hebt. Dat is helemaal niet erg. Sterker nog: de weg ernaartoe is belangrijker, niet de eindbestemming.

In de basis leert aikido over het opnemen van bewegingen van je opponent. Daarbij is fysieke kracht minder van belang. Daarnaast is aikido gebaseerd op natuurlijke vormen en bewegingen. Daardoor ontstaan zelden blessures. Daarmee is deze sport dus geschikt voor een gemêleerd publiek: voor jong en oud, licht en zwaar, en voor zowel mannen als vrouwen.

Dus wil je lekker sporten aan het eind van de dag of ben je op zoek naar een manier om zelfverdediging te beheersen? Maak eens kennis met onze vereniging. Iedereen kan zichzelf ontwikkelingen, zonder prestatiedruk, op je eigen tempo. Voor je het weet heb je een flinke boost zelfvertrouwen.

Mushinkan voor iedereen zelfvertrouwen
Doelgroep
Leeftijden
  • Kinderen (tot 12 jaar)
  • Jeugd (vanaf 12 jaar)
  • Volwassenen (vanaf 18 jaar)
  • 55+