Aan de Slag in de Westelijke Mijnstreek

jul 11, 2017

‘Aan de Slag’ is een succesvolle methode om bewoners van asielzoekerscentra te betrekken bij vrijwilligerswerk in de gemeente. Ook in de Westelijke Mijnstreek zijn we Aan de Slag gegaan. Verschillende partijen werken met elkaar samen: medewerkers van lokale organisaties, medewerkers en bewoners van het AZC Sweikhuizen, ambtenaren bij de gemeente, vrijwilligers en de Vrijwilligerscentrale van Partners in Welzijn.

Dit lokale projectteam koppelt op een positieve en energieke manier zoveel mogelijk bewoners van het AZC in Sweikhuizen aan leuke vrijwilligersklussen in de omliggende gemeenten. Vanuit het AZC stappen zij zo de maatschappij in, leren nieuwe mensen kennen en zijn lekker Aan de Slag!

Tijdens NLdoet, op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart zijn de eerste bewoners van het AZC Sweikhuizen Aan de Slag gegaan bij diverse vrijwilligersorganisaties in de omgeving. Er worden picknicktafels gemaakt, dekentjes gebreid, geholpen met een diner voor ouderen, een gemeenschapshuis opgeruimd, etc. etc. etc.

Na NLdoet gaan we op zoek naar meer structurele klussen door het jaar heen. Eenmalig, of regelmatig terugkerend.

Aan jullie dan ook de vraag: heb je een eenmalige klus waarbij extra helpende handen van harte welkom zijn? Of heb je misschien maandelijks of zelfs wekelijks extra hulp nodig? Neem dan contact op met Anne Fingskes via afingskes@piw.nl of 06 – 36 59 96 12.

Bij het werven van vrijwilligersactiviteiten gaat het om niet taalafhankelijke, praktische klussen die altijd samen met Nederlandse vrijwilligers uitgevoerd worden.

Laten we ons steentje bijdragen aan een positieve samenleving waarin iedereen er toe doet! Draag jij dit project een warm hart toe in een tijd waar het lijkt alsof er steeds meer gekeken wordt naar de verschillen en steeds minder naar de overeenkomsten die we als mensen met elkaar delen? Doe dan mee!!!

Kijk voor meer informatie op www.aandeslag.info.

Share This