11e editie van het Sport- en beweegcongres Westelijke Mijnstreek op maandag 19 november

nov 7, 2018

Maandag 19 november vindt het jaarlijkse Sport- en beweegcongres Westelijke Mijnstreek plaats. Bestuurders en technisch kader van alle sport- en beweegaanbieders, fysiotherapeuten en praktijkhouders fysiotherapie uit de gemeenten Sittard-Geleen, Schinnen, Stein en Beek zijn uitgenodigd en van harte welkom.

Programma voor sport- en beweegaanbieders
Peter Sprenger, voorzitter van de Nevobo en directeur van Techonomy, opent om 19 uur het congres.
Sport verandert in onze samenleving. We begrijpen steeds beter wat sport is en wat sport voor de samenleving kan betekenen. Bijna 5 miljoen mensen sporten georganiseerd, en vele miljoenen geven zelf invulling aan hun sportieve activiteiten. Nieuwe technologie stimuleert individuele sportbeoefening. Een spannende ontwikkeling waarop verenigingen, bonden en overheden creatief moeten inspelen. Hoe kunnen ze die nieuwe uitdaging en oppakken en waar liggen de kansen? Peter Sprenger neemt het publiek mee tijdens de plenaire opening met als thema: De Sportconsument is er klaar voor!
Aansluitend staan verschillende workshops op het programma voor enerzijds bestuurders en anderzijds het technisch kader.

Aanbod voor fysiotherapeuten en praktijkhouders
Het einde van het op zittingen gebaseerde vergoedingsmodel binnen de fysiotherapie lijkt te zijn aangetreden. Nieuwe vergoedingsmodellen steken hun kop op. Wat voor impact heeft dit op de fysiotherapie? Wordt het hierdoor leuker om fysiotherapeut te zijn, gaat de kwaliteit omhoog, hoe beleven cliënten dit en lopen verzekeraars eigenlijk warm hiervoor?
Janno Barlage, hoofd business development & innovatie bij Fysio Holland, neemt het publiek tijdens de plenaire opening mee op een verkennende reis naar de toekomstige fysiotherapie. Werk dat wordt beloond voor innovatie, doelmatigheid en transparantie.
Aansluitend nemen fysiotherapeuten en praktijkhouders deel aan aparte voor hen bedoelde workshops.

Aanmelden
Dit jaar vindt het congres plaats bij Fitland City Resort in Sittard. De thema’s van de workshops én het volledige programma staat op www.ecsplore.nl. Geïnteresseerden kunnen zich via deze site ook aanmelden, dat kan tot 16 november.

De organisatie van het Sport- en Beweegcongres Westelijke Mijnstreek is in handen van Stichting Ecsplore, onderdeel van de PIW groep, en leerbedrijf SPRINT, onderdeel van Sportstichting Sittard-Geleen.

Share This